TRATAMENT DE CANAL – ENDODONȚIE MICROSCOPICĂ

obEgJw7X 1650289683

Clinica Endodontie Bucuresti

Endodonția microscopică – Tratament de canal la microscop

Endodonția este o ramură a stomatologiei care se ocupă de diagnosticul si tratamentul afectiunilor tesuturilor din interiorul dintelui.

Ce este tratamentul endodontic?

Tratamentul endodontic, cunoscut și sub denumirea de tratament de canal sau popular „a scoate nervul”, este o procedura stomatologica frecventa si constă în îndepărtarea tesuturilor afectate, respectiv dezinfectarea și sigilarea lor cu scopul de a salva dintele natural.

1

Ce fel de cazuri putem trata?

In principiu toate cazurile de la cele mai simple la cele mai complexe, atata timp cat dintele poate sustine o restaurare coronara.

Cand este necesar un astfel de tratament ?

De regula este necesar un astfel de tratament in momentul in care pulpa dintelui (nervul si vasele de sange) sunt afectate ireversibil.

Avantajele tratamentului de canal la microscop

  • In primul rand avantajul major este cel al magnificatiei (pana la 25x) si cel al iluminarii campului operator;
  • Precizie îmbunătățită, un mai bun control asupra manevrelor efectuate, datorita magnificatiei si iluminarii corespunzatoare;
  • Identificarea canalelor suplimentare, indepartarea doar a tesuturilor afectate si pastrarea tesuturilor sanatoase, in cazul retratamentelor indepartarea materialelor de sigilare, a eventualelor instrumente fracturatae si blocate in interiorul dintelui, indepartarea pivotilor cu care s-a restaurat dintele anterior, rezolvarea perforatiilor;

Indirect pe termen lung, microscopul ajuta medicul la pastrarea unei pozitii de lucru corecta ce nu ii solicita spatele, astfel el va fi mereu in aceleasi conditii fizice in momentul efectuarii tratamentelor.

Pentru a completa microscopul clinica Prodent detine si alte instrumente care ajută endodontul să realizeze tratamentele endodontice:

  • Apexfinder – instrument care ajută la măsurarea lungimii rădăcinilor.
  • Micromotor endodontic – instrument care ajută la curățarea rădăcinilor de țesutul infectat, într-un timp mult mai mic față de tehnicile manuale, ceea ce duce la finalizarea tratamentelor într-un timp cât mai scurt.

Cât durează un tratament endodontic?

In cadrul primului consult medicul endodont va examina cu atenție dinții pacientului, va incerca sa determine sensibilitati daca exista (dulce, cald, rece ) și va solicita una sau mai multe radiografii dentare.

Tratamentul endodontic durează in mod normal intre 1 sau 2 ore, dar există și cazuri mai complexe, unde vor fi necesare mai multe ședințe de tratament.

Tratamentul de canal doare?

Tratamentul de canal nu doare, majoritatea procedurilor se fac sub anestezie. In schimb Procedurile de endodontie sub microscop reusesc cu mare succes sa va scape de dureri dentare chinuitoare.

La ce trebuie sa ne asteptam dupa un astfel de tratament ?

In cele mai multe cazuri dupa tratamentul endodontic, pacientul nu mai simte durere.

Sunt unele cazuri in care o perioada de timp pacientul simte o anumita jena ca s-a lucrat pe dintele respectiv, in special la presiunea pe dinte.

In cazuri foarte rare, in special cand afectarea dintelui este una avansata, exista posibilitatea ca dintele sa doara o perioada de cateva zile, durere care se rezolva prin administrarea de antiinflamatoare (pastile de durere) +/- antibiotic in cazuri mai grave.

Servicii Prodent Dr. Gruia

Programează-te la un consult și află care este cea mai bună soluție de tratament pentru tine!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.