Fațete dentare din zirconiu – Informații, beneficii și costuri

Ce sunt fațetele dentare din zirconiu?

Fațetele dentare din zirconiu sunt soluții estetice avansate utilizate în stomatologie pentru a îmbunătăți aspectul și funcționalitatea dinților. Ele constau în învelișuri subțiri și personalizate, realizate din zirconiu, un material ceramic durabil și rezistent. Fațetele dentare din zirconiu se aplică pe fața frontală a dinților și pot corecta o serie de probleme estetice, cum ar fi decolorarea, forma inestetică, spațiile între dinți și dimensiunea inegală a dinților.

Fațete dentare din zirconiu vs E-max

În stomatologie, există și alte tipuri de fațete dentare, cum ar fi cele din E-max, care sunt confecționate din ceramică de disilicat de litiu. Iată câteva diferențe cheie între fațetele dentare din zirconiu și cele din E-max:

 • Material: Fațetele dentare din zirconiu sunt realizate din zirconiu, un material ceramic de înaltă rezistență și durabilitate. În schimb, cele din E-max sunt confecționate din ceramică de disilicat de litiu, un material cunoscut pentru proprietățile sale estetice și rezistența ridicată la fracturare.
 • Transluciditate: Fațetele dentare din zirconiu au o transluciditate mai mică decât cele din E-max. Aceasta poate influența aspectul final al dinților, în funcție de preferințele estetice ale pacientului și de necesitățile individuale ale cazului.
 • Rezistență: Ambele tipuri de fațete dentare oferă o rezistență ridicată și durabilitate. Zirconiu are însă o rezistență mai mare la fracturare și uzură, ceea ce îl face potrivit pentru cazurile în care există mai multă presiune exercitată asupra dinților, cum ar fi zona de mușcare sau dinții din spate.
 • Procedură: Atât fațetele dentare din zirconiu, cât și cele din E-max necesită o pregătire minimă a dinților înainte de aplicare. Cu toate acestea, tehnica de aplicare și pregătire a dinților poate varia în funcție de caz și de recomandările medicului dentist.

Care sunt beneficiile fațetelor dentare din zirconiu?

Fațetele dentare din zirconiu oferă o serie de beneficii semnificative pentru pacienți:

 • Aspect estetic deosebit: Zirconiu are o culoare albă și transluciditate similară cu cea a dinților naturali, ceea ce permite obținerea unui rezultat estetic foarte plăcut. Fațetele dentare din zirconiu pot reda dinților un aspect natural și armonios, eliminând imperfecțiunile și creând un zâmbet frumos și radiant.
 • Rezistență și durabilitate: Zirconiu este un material ceramic extrem de durabil, rezistent la fracturare și uzură. Fațetele dentare din zirconiu sunt capabile să reziste în timp, oferind o soluție estetică durabilă și de înaltă calitate pentru pacienți.
 • Compatibilitate biologică: Zirconiu este un material biocompatibil, bine tolerat de țesuturile gingivale și de organism. Acesta nu cauzează reacții alergice sau iritații, ceea ce face fațetele dentare din zirconiu o opțiune sigură pentru majoritatea pacienților.
 • Proces minim invaziv: Aplicarea fațetelor dentare din zirconiu implică o pregătire minimă a dinților naturali, păstrând cât mai mult din structura dentară sănătoasă. Astfel, este o soluție mai puțin invazivă în comparație cu alte opțiuni, cum ar fi coroanele dentare tradiționale.

Cât costă fațetele dentare din zirconiu?

Costul fațetelor dentare din zirconiu poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi:

 • Numărul de fațete necesare: Costurile vor fi influențate de numărul de dinți pentru care se vor aplica fațete din zirconiu. Pacienții pot opta pentru aplicarea fațetelor pe un singur dinte sau pe mai mulți dinți, în funcție de nevoile și dorințele lor estetice.
 • Complexitatea cazului: În cazurile în care sunt necesare proceduri preliminare, cum ar fi pregătirea dinților naturali sau tratamentul de gingivită sau parodontită, costurile pot crește în consecință.
 • Experiența medicului dentist: Costul poate varia în funcție de nivelul de expertiză și experiența medicului dentist care realizează procedura. Medicii dentisti cu experiență și renume pot percepe tarife mai mari pentru serviciile lor.
 • Locația cabinetului stomatologic: Costurile pot varia în funcție de locația geografică a cabinetului stomatologic. În orașe mari sau în zone cu costuri de trai ridicate, prețurile pot fi mai mari.

Pentru a obține o evaluare precisă a costurilor și pentru a discuta despre opțiunile de plată și finanțare disponibile, este recomandat să discutați cu medicul dentist în cadrul unei consultații inițiale.

Întrebări frecvente despre fațetele dentare din zirconiu

1. Cât timp durează aplicarea fațetelor dentare din zirconiu?

Procesul de aplicare a fațetelor dentare din zirconiu poate dura de la câteva săptămâni până la câteva luni, în funcție de complexitatea cazului și de necesitatea procedurilor preliminare.

2. Fațetele dentare din zirconiu pot fi îndepărtate?

Da, fațetele dentare din zirconiu pot fi îndepărtate de către medicul dentist în cazul în care este necesar. Cu toate acestea, acest proces poate afecta structura dinților naturali, iar fațetele pot necesita înlocuire sau reparare după îndepărtare.

3. Necesită fațetele dentare din zirconiu o îngrijire specială?

Fațetele dentare din zirconiu nu necesită o îngrijire specială, dar este important să se mențină o igienă orală riguroasă, să se evite obiceiurile nesănătoase, cum ar fi mușcatul unghiilor sau deschiderea ambalajelor cu dinții, și să se efectueze vizite regulate la medicul dentist pentru controale și curățări profesionale.

4. Fațetele dentare din zirconiu sunt dureroase?

Procesul de aplicare a fațetelor dentare din zirconiu se realizează sub anestezie locală, astfel încât pacienții nu simt disconfort sau durere în timpul procedurii. După aplicare, pacienții pot experimenta o sensibilitate ușoară la nivelul dinților, dar aceasta ar trebui să se rezolve în câteva zile.

5. Pot să fumez dacă am fațete dentare din zirconiu?

Se recomandă evitarea fumatului sau a consumului de tutun în general, deoarece aceste obiceiuri pot cauza decolorarea și deteriorarea fațetelor dentare din zirconiu, precum și a dinților naturali.

Servicii Prodent Dr. Gruia

Programează-te la un consult și află care este cea mai bună soluție de tratament pentru tine!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.