In cat Timp se Vindeca Gingia dupa Implant?

In cat Timp se Vindeca Gingia dupa Implant?

Ce ar trebui sa știm?

1. Care sunt efectele secundare la care să vă așteptați după intervenție?

2. După o procedură de implant dentar, când pot mânca?

3. Ce pot mânca după ce îmi pun implant?

4. Implanturile dentare sunt greu de îngrijit după imediat după operație?

5. Îngrijirea implanturilor pe termen lung

6. Când îmi voi finaliza procedura de implant și îmi voi primi coroanele dentare?

7. Succesul implanturilor dentare

8. Ce activități NU sunt indicate imediat după operația de implant dentar

Tratamentul cu implante dentare poate fi de multe ori un proces care durează destul de mult.

O întrebare frecventă a pacienților care doresc să opteze pentru această procedură este cum va fi timpul de recuperare și îngrijirea postoperatorie. După intervenția de inserare a implantului dentar este obligatoriu să avem o perioadă de vindecare.

Țesuturile moi ale gingiilor trebuie să se cicatrizeze după operație, iar osul are nevoie de timp să asimileze un corp străin. Deci, putem afirma că gingiile nu se vindecă foarte repede. Majoritatea pacienților încep să experimenteze îmbunătățiri semnificative ale gingiilor în decurs de o săptămână de la operație, iar gingiile lor se vor vindeca complet în 2 săptămâni de la tratament. Trebuie specificat faptul că procesul de integrare a implantului nu se încheie odată cu regenerarea țesuturilor moi. Se așteaptă să se producă osteointegrarea, adică fuziunea osului cu implantul.

Vindecarea completă atât a țesutului osos, cât și a țesuturilor moi durează aproximativ șase luni, calculate din ziua operației de inserare a implantului.

PROGRAMARE

Care sunt efectele secundare la care să vă așteptați după intervenție?

După 2 săptămâni, gingiile tale s-ar putea simți în continuare puțin sensibile și dureroase dacă pui multă presiune asupra lor, dar nu ar trebui să se simtă dureroase. Ca și în cazul oricărei intervenții chirurgicale dentare, este posibil să aveți un anumit disconfort în timpul vindecării  de la una sau toate etapele procesului de implant. Efectele secundare care sunt normale și de așteptat includ durere de tip ”pulsatorie”, iar această senzație se poate răspândi în tot maxilarul.

Alte simptome includ: sângerare minoră la locul inciziei, umflarea în jurul gingiilor și a feței sau ușoare vânătăi.

De obicei, este recomandat să evitați alimentele dure în timpul vindecării, iar medicul chirurg vă poate prescrie medicamente pentru durere sau antibiotice după intervenția chirurgicală, pentru a vă ajuta să vă vindecați.

Dacă în orice moment în timpul perioadelor de vindecare descoperiți că apar simptome precum, roșeață, zvâcniri sau senzații foarte dureroase, scurgeri cu miros neplăcut, placă albă pe gingie, trebuie să știți că aceste simptome reprezintă niște probleme și este necesar să contactați imediat medicul pentru a vă asigura că implantul nu este afectat.

Fără un tratament adecvat de la medicul specialist pot apărea periimplantita sau în scurt timp, respingerea implantului.

După o procedură de implant dentar, când pot mânca?

Recomandăm ca majoritatea pacienților să aștepte cel puțin o oră după operație pentru a mânca. Vrem să fim siguri că sângele din gingie a avut timp să se coaguleze înainte de a mânca. Odată ce renunțați la tifon și sângerarea s-a diminuat, este indicat să mâncați ceva moale.

Trebuie să evitați să beți dintr-un pai și nu uitați: fără lichide fierbinți! Abia după 24 de ore, se pot încerca alimente mai ferme.

Renunțați la alimentele care provoacă disconfort.

Dacă mâncați ceva care vă provoacă durere, vă recomandăm să amânați până când vă recuperați complet.

Ce pot mânca după ce îmi pun implant?

Odată ce implanturile dentare s-au vindecat complet și s-au integrat cu osul maxilarului, ele vă pot oferi puterea de mestecat necesară pentru a vă bucura de toate alimentele preferate.

Cu toate acestea, este important să urmați o dietă cu alimente moi care ajută la recuperarea gingiei din jurul implantului dentar în săptămânile care urmează după operație.

Iată câteva exemple:

 • Smoothies. Smooth-urile sunt hrănitoare, sățioase și ușor de făcut. Au vitamine importante pentru a vă restabili energia și sănătatea orală. Nu necesită mestecare, ceea ce le face ideale pentru după intervenția chirurgicală.
 • Supe reci. Imediat după operație, este important să evitați alimentele calde, dar vă puteți bucura în siguranță de supe reci precum gazpacho.
 • Sos de mere. În acest moment al tratamentului dumneavoastră, nu veți putea mușca un măr, dar sosul de mere include toți aceiași nutrienți într-o formă sigură pentru implant.

Implanturile dentare sunt greu de îngrijit după imediat după operație?

Nu! Fiecare pacient se poate descurca din primele zile singur acasă. Trebuie doar să respectați indicațiile medicului, iar pe parcursul timpului să acceptați faptul că o igienă orală strictă, este esențială în păstrarea implantului pe termen lung. Recomandăm pacienților noștri să se clătească în mod regulat cu apă caldă sărată cel puțin în primele 24-48 de ore după procedură.

Asigurați-vă că apa este caldă, nu fierbinte. După ce au trecut primele 24 de ore, puteți integra periajul pe dinți ușor în zona operației.

Îngrijirea implanturilor pe termen lung

 • Există lucruri pe care le puteți face pentru a crește rata de succes a implanturilor dentare.
 • Rata de eșec este foarte scăzută, dar există o corelație semnificativă între fumat/consumul de tutun și eșecul implantului dentar.
 • Dacă fumați, renunțați înainte de a avea această procedură pentru cele mai ridicate șanse de succes.
 • Dacă implantul eșuează, acesta trebuie îndepărtat și operația poate fi încercată din nou după câteva luni.
 • De asemenea, trebuie să luați măsuri pentru a vă îngriji bine dinții și implanturile după operație.
 • Păstrați-vă dinții, gingiile și lucrările dentare curate prin periaj regulat și folosirea aței dentare.
 • Există periuțe interdentare care vă pot ajuta să curățați în jurul și între implanturile dentare pentru o curățare mai profundă.
 • Totodată, ar trebui să mergeți periodic la cabinetul medicului stomatolog pentru un detartraj anual dacă este cazul sau doar periaj profesional.
 • Și, bineînțeles, evitați activitățile care vă pot deteriora dinții sau implanturile, cum ar fi deschiderea sticlelor cu dinții, mestecatul bomboanelor tari sau scrâșnirea dinților pe timp de noapte.
 • Dacă ultima este o problemă pentru dumneavoastră, discutați cu medicul stomatolog pentru posibile tratamente, cum ar fi o gutieră de noapte.
 • Cel mai bun ghid de urmat post-implant este să comunicați imediat orice problemă dentistului dumneavoastră și nu ezitați să sunați dacă aveți nelămuriri sau întrebări despre recuperare și îngrijirea postoperatorie.

Când îmi voi finaliza procedura de implant și îmi voi primi coroanele dentare?

Timpul complet de vindecare este de aproximativ 4-6 luni după operație. După aceea, urmează etapa protetică. În timpul acesteia, vom atașa bontul și apoi vom adăuga viitoarea lucrare protetică.

Succesul implanturilor dentare

Pacienții au raportat că implanturile dentare pot fi mult mai puțin dureroase decât îndepărtarea unui dinte sau tratamentul de canal.

Amplasarea implanturilor dentare este în general mai ușoară decât își imaginează majoritatea oamenilor.

Este o operație care face parte dintr-un proces foarte bine planificat și organizat.

Acest lucru înseamnă că îngrijirea ulterioară și vindecarea sunt, de asemenea, de obicei simple și fără evenimente.

Ce activități NU sunt indicate imediat după operația de implant dentar

 • Acum nu este momentul să mergeți la sală sau să alergați. Odihna și recuperarea sunt principalele activități de care avem nevoie.
 • Nu ridicați obiecte grele care presupun efort.
 • Nu alegeți alimente sau băuturi calde/fierbinți.
 • Nu consumați alimente sau băuturi fierbinți decât după ce nu mai sunteți amorțit, pentru a nu vă arde cavitatea bucală din neatenție.
 • Nu este indicat să vă agravați durerea în timp ce vă recuperați de la o intervenție chirurgicală orală cu o limbă arsă sau cu o inflamație pe cerul gurii.
 • Nu mâncați alimente tari, lipicioase sau crocante.
 • Evitați să mestecați alimente tari, crocante, cum ar fi floricele de porumb și morcovii, în zona în care a avut loc intervenția chirurgicală orală, în primele 6 până la 8 săptămâni după procedura de chirurgie orală.
 • Guma de mestecat sau bomboanele se vor exclude și ele până la vindecarea completă.
 • Nu periajului dentar/ață dentară în primele 24h.
 • Evitați periajul și folosirea aței dentare în zona chirurgicală până când medicul dumneavoastră vă îngăduie să faceți acest lucru.
 • Când reluați periajul și folosirea aței dentare, asigurați-vă că faceți acest lucru cu o grijă suplimentară și blândă.
 • Nu consumați alcool și nu fumați cel puțin în primele 24h.
 • Evitați fumatul cât mai mult timp posibil, cel puțin pentru întreaga zi după operația de implant dentar.
 • Alcoolul în primele zile după operație poate interfera cu procesul de vindecare.
 • Asigurați-vă de asemenea că nu consumați alcool în timp ce utilizați medicamente pentru durere sau antibiotice cu care acestea ar putea interfera.

Programati-va acum pentru o consultatie si un plan de tratament in clinicile Prodent Dr. Gruia !

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Programează-te online
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Powered by
pop up website implant dentar copy