PRODENT Dr. Gruia

 • Aparatură de ultimă generație
 • Peste 15 ani experiență
 • Personal specializat la standarde internaționale

În atenția medicilor și pacienților!

Primul Computer Tomograf 3D Dentar (CBCT) cu funcții de Radiografii Panoramice și Teleradiografii Ortodontice din Valea Prahovei.

 • Imagini de calitate
 • Nivel de radiații scăzut
 • Funcție de simulare a implantului dentar
Radiologie prodent

Ce este Sistemul de Radiologie 3 in 1?

CBCT (acronim de la Dental Cone Beam Computer Tomography) este o tehnologie de top care oferă imagini 3D clare ale dinților și părților osoase, cu ajutorul razelor X.

jBLJXE5c 1569334766

Are aplicații în:

Tehnologia Digitală Green

Generează imagini de calitate, la cele mai scăzute doze de radiații, oferind astfel imagini detaliate ale dinților, maxilarului și țesuturilor înconjurătoare, asigurând stabilirea unui diagnostic și tratament corect, în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Radiografia dentară panoramică

Numita și Ortopantomografie sau OPG sau OPT,

reprezintă o vedere de ansamblu a întregului aparat dento-maxilar fiind esențială pentru realizarea planului de tratament, oferind informații bidimensionale importante despre statusul tuturor dinților și a osului maxilar din jurul lor. Această investigație se poate realiza: arcadic, hehiarcadic sau segmentar.

ygSF1VIt 1569335008
 1. Ce este o Radiografie Dentară Panoramică? Radiografia dentară panoramică este o tehnică imagistică utilizată în stomatologie pentru a obține o imagine cuprinzătoare a întregii arcade dentare și a structurilor orale într-o singură fotografie panoramică.

 2. Cum se realizează o Radiografie Dentară Panoramică? Pentru a obține o radiografie dentară panoramică, pacientul va fi poziționat în fața aparatului radiografic, iar aparatul va rota în jurul capului pentru a realiza o imagine panoramică a dinților și a structurilor orale.

 3. Care sunt beneficiile Radiografiei Dentare Panoramice? Radiografia dentară panoramică oferă o perspectivă completă asupra cavitației orale și a structurilor asociate, permițând detectarea mai ușoară a problemelor dentare și elaborarea unui plan de tratament adecvat. De asemenea, este utilă pentru a evalua dezvoltarea dentară la copii și adolescenți, identificarea afecțiunilor dentare și planificarea tratamentelor ortodontice sau a extracțiilor dentare.

 4. Cât de sigură este Radiografia Dentară Panoramică? Radiografia dentară panoramică utilizează doze reduse de radiații și este considerată o metodă sigură. Echipamentele moderne sunt concepute pentru a minimiza expunerea la radiații, iar pacienții sunt protejați cu echipament de plumb pentru a reduce expunerea la niveluri neglijabile.

 5. Când este necesară o Radiografie Dentară Panoramică? Radiografia dentară panoramică este recomandată în diferite situații, cum ar fi evaluarea generală a sănătății dentare, identificarea problemelor dentare și a afecțiunilor structurale, planificarea tratamentelor ortodontice sau extracțiilor dentare, și în cazul copiilor pentru a monitoriza dezvoltarea dentară.

 6. Există vreun disconfort în timpul efectuării Radiografiei Dentare Panoramice? Procesul de realizare a radiografiei dentare panoramice este nedureros și nu implică niciun disconfort major pentru pacienți. Asistenta medicală vă va ghida în poziționarea corectă pentru a obține o imagine de calitate.

 7. Cum pot obține o Radiografie Dentară Panoramică? Pentru a obține o radiografie dentară panoramică, programarea unei consultații cu un specialist stomatolog este necesară. În timpul consultației, veți fi ghidat prin procedura de radiografie panoramică pentru a obține o imagine completă a sănătății dentare.

Teleradiografia ortodontică, digitală

Oferă date prețioase legate de creșterea și dezvoltarea scheletului facial, și stabilirea cu acuratețe a diagnosticului, planului de tratament și evaluarea rezultatelor în Ortodonție.

Ce este Teleradiografia Ortodontică?
Teleradiografia ortodontică este o tehnică imagistică utilizată în ortodonție pentru a evalua și planifica tratamentul ortodontic al pacienților. Aceasta combină tehnologia radiografiei cu cea a telecomunicațiilor, permițând transmiterea rapidă și eficientă a imaginilor radiografice către specialiști în diferite locații.
Cum se realizează o Teleradiografie Ortodontică?
În timpul unei teleradiografii ortodontice, pacientul va fi poziționat în fața aparatului de radiografie, iar acesta va fi ajustat pentru a obține imagini precise ale maxilarelor și dinților. De obicei, se folosesc radiografii laterale (de profil) și o radiografie panoramică, care arată întreaga structură a maxilarelor și dinților.
Cât de sigură este Teleradiografia Ortodontică?
Teleradiografia ortodontică utilizează doze scăzute de radiații și este considerată o metodă sigură. Echipamentele moderne de radiografie sunt concepute pentru a minimiza expunerea la radiații, iar pacienții sunt protejați cu echipament de plumb pentru a reduce expunerea la niveluri neglijabile.
Când este necesară o Teleradiografie Ortodontică?
Teleradiografia ortodontică este adesea necesară în fazele inițiale ale evaluării ortodontice și în planificarea tratamentului. Ajută ortodonții să identifice problemele dentare și scheletice, să stabilească diagnosticul corect și să dezvolte un plan de tratament adecvat.
Care sunt beneficiile Teleradiografiei Ortodontice?
Această tehnică imagistică oferă o perspectivă mai amplă asupra problemelor ortodontice, permițând ortodonților să evalueze mai precis corectura necesară. De asemenea, teleradiografia ortodontică facilitează colaborarea cu alți specialiști sau colegi, ceea ce poate fi util în cazul pacienților care se află în locații îndepărtate sau pentru a beneficia de expertiza unui ortodont în alt oraș sau țară.
Cât durează procesul de Teleradiografie Ortodontică?
Durata procesului de teleradiografie ortodontică variază, dar în general, este un procedeu rapid și nedureros. Imaginile radiografice sunt obținute în câteva minute, iar apoi pot fi transmise electronic către ortodont sau alți specialiști pentru analiză și interpretare.

yorPc1Eh 1569335195

Clinica multidisciplinară Prodent Dr. Gruia este o clinică dentară care se dezvoltă dinamic si continuu de peste 15 ani încoace. Situată în centrul orașului Câmpina, clinica oferă servicii la standarde internaționale, astfel că locuitorii de pe Valea Prahovei pot beneficia de serviciide excepție, aproape de casă, fără să mai piardă timp și alte resurse în acest scop. PRODENT Dr. Gruia este locul în care oamenii și tehnologia fac echipă pentru a excela în rezolvarea problemelor dentare. De aceea, aici beneficiezi de servicii de radiologie la cel mai scăzut nivel de radiație, cu o calitate deosebită a imaginilor, contribuind la siguranța și precizia intervențiilor de specialitate.

tkjXyHs7 1663074060

CLINICA STOMATOLOGICA BUCUREȘTI

Adresă: Str. Henri Coanda, Nr. 31A, Sector 1, Bucuresti
 Telefon: 0771.763.640
 Email:  office@prodentdrgruia.ro 
 Program: Luni- Vineri: 10 -19

Programeaza-te la un consult chiar acum !

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.