Sinus Lifting – Mărire volum osos

Bine ai venit la Clinicile Prodent Dr. Gruia, clinica stomatologică de referință unde specialiștii noștri calificați și experimentați îți oferă servicii stomatologice de înaltă calitate. Dacă te confrunți cu pierderea dinților în zona maxilarului superior și ești în căutarea unei soluții eficiente pentru înlocuirea acestora, sinus liftingul poate fi răspunsul potrivit pentru tine.

Sinus lifting: Ce este și cum funcționează?

Sinus liftingul, cunoscut și sub denumirea de mărire de volum osos în zona sinusurilor, este o procedură chirurgicală complexă utilizată în stomatologie pentru a crea spațiu suplimentar pentru implanturile dentare în zona maxilarului superior. Această intervenție este necesară atunci când pacientul prezintă o resorbție a osului în acea zonă sau când există un spațiu insuficient pentru inserarea implanturilor dentare.

Procedura constă în ridicarea membranei sinusale și crearea unui spațiu adecvat pentru inserarea implantului dentar. Astfel, sinus liftingul permite augmentarea volumului osos în zona maxilarului superior, oferind o bază solidă și durabilă pentru implanturile dentare.

De ce este nevoie de o intervenție de sinus lift?

Atunci când pierzi un dinte în zona maxilarului superior, osul din acea zonă începe să se resoarbă treptat. Acest proces de resorbție poate duce la o scădere a volumului osos disponibil pentru inserarea implanturilor dentare. În astfel de cazuri, o intervenție de sinus lift este necesară pentru a crea spațiu suplimentar și a asigura o ancorare solidă a implanturilor dentare. Prin efectuarea unui sinus lift, vei putea beneficia de avantajele implanturilor dentare, precum ocluzia corectă, funcționalitatea optimă și un aspect natural al zâmbetului.

Ce implică operația de sinus lift?

Operația de sinus lift este realizată sub anestezie locală și necesită o planificare prealabilă detaliată. În cadrul clinicii noastre, experții noștri în implantologie dentară îți vor explica toți pașii procedurii și îți vor răspunde

la toate întrebările și îngrijorările pe care le ai. Iată ce implică de obicei operația de sinus lift:

  1. Consultația inițială: În primul rând, vei avea o consultație inițială cu medicul nostru specialist în implantologie dentară. Aici vei discuta despre istoricul medical, vei efectua radiografii și imagistica necesară pentru evaluarea volumului osos disponibil și vei stabili un plan de tratament personalizat.
  2. Pregătirea pentru operație: Înainte de operație, vei primi instrucțiuni detaliate despre pregătirea necesară. Aceasta poate include recomandări privind alimentația, administrarea de medicamente și alte măsuri de precauție pentru a asigura succesul intervenției.
  3. Procedura propriu-zisă: Operația de sinus lift este realizată cu atenție și precizie de către medicul nostru experimentat. Sub anestezie locală, se va face o incizie mică în gingie pentru a accesa zona maxilarului superior. Apoi, medicul va ridica cu grijă membrana sinusului și va introduce material de augmentare osoasă în spațiul creat, în vederea creșterii volumului osos. Membrana sinusului va fi apoi închisă cu grijă, iar incizia va fi suturată.
  4. Perioada de recuperare: După operație, vei fi supravegheat de echipa noastră medicală pentru a te asigura că te recuperezi corespunzător. Este posibil să resimți unele disconforturi minore, precum umflarea și sensibilitatea în zona operată. Medicul îți va oferi instrucțiuni clare cu privire la igiena orală, medicamentele recomandate și alte sfaturi utile pentru o recuperare rapidă și fără complicații.
  5. Încorporarea implanturilor dentare: După ce osul din zona sinusului s-a consolidat și a crescut în volum, următorul pas este inserarea implanturilor dentare. Medicul tău specialist te va ghida în alegerea implanturilor dentare potrivite și îți va oferi toate informațiile necesare pentru a lua decizia cea mai bună.

Ce riscuri are operația de sinus lift?

Ca orice intervenție chirurgicală, operația de sinus lift implică anumite riscuri. Însă, în mâinile experților noștri, aceste riscuri sunt reduse la minimum și se iau toate măsurile necesare pentru a asigura succesul intervenției și recuperarea ta rapidă. Unele dintre riscurile posibile includ infecții, inflamații temporare, sângerări excesive, perforarea membranei sinusale sau eșecul integrării implanturilor dentare. Cu toate acestea, nu trebuie să-ți faci griji excesive, deo

are specialiștii noștri sunt pregătiți să gestioneze aceste situații și să te asiste pe tot parcursul procesului de vindecare.

La Clinicile Prodent Dr. Gruia, ne străduim să oferim pacienților noștri cele mai bune servicii stomatologice. Avem o echipă dedicată de medici specializați în implantologie dentară, care îți vor asigura un tratament de calitate superioară și rezultate remarcabile. Utilizăm tehnologii avansate și metode chirurgicale moderne pentru a obține cele mai bune rezultate în fiecare caz.

Dacă ești interesat de sinus lifting și îți dorești o consultație, te invităm să ne contactezi și să programezi o întâlnire cu unul dintre experții noștri. Vei primi toate informațiile și sfaturile de care ai nevoie pentru a lua decizia corectă în privința tratamentului.

Alege Clinicile Prodent Dr. Gruia pentru un zâmbet sănătos și strălucitor! Echipa noastră îți va oferi servicii de cea mai înaltă calitate, un mediu prietenos și suport pe tot parcursul procesului de tratament. Nu mai aștepta! Fă primul pas către un zâmbet de invidiat și programează o consultație chiar acum!

Servicii Prodent Dr. Gruia

Programează-te la un consult și află care este cea mai bună soluție de tratament pentru tine!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.