Sisteme de implanturi dentare renumite internațional

 

Workflow complet digital

 

Workflow complet digital

Dr. Dan-Gabriel GRUIA, Owner & Medic stomatolog cu competență în Implantologie

 • Dr. Dan-Gabriel Gruia lucrează ca Medic Stomatolog din Octombrie 2004, odată cu absolvirea Universității de Medicina și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca (1998-2004).
 • Diploma de Master în Business Administration, ASE București (2008-2009).
 • Competență în Implantologia Orală, Universitatea de Medicina și Farmacie “Carol Davila” București (2009-2010).
 • Certificare în Advanced Implantology, New York University.
 • Congrese FDI Singapore 2009, Europerio Viena 2012, ICOI Istanbul 2013, GNYDM New York City 2014, Europerio Londra 2015, IDS Koln 2017, Implantology Symposium Las Vegas 2018, etc.

Care este motivul pentru care amâni înlocuirea unui dinte lipsă si sa alegi un implant?

 • Teama de intervenție
 • Teama de costuri exagerate
 • Lipsa de informare

La Clinicile Prodent Dr. Gruia nu mai ai niciun motiv să amâni!

Poți beneficia de servicii la un raport calitate preț imbatabil, la cele mai ridicate standarde în ceea ce privește tehnologia, echipa de specialiști și materialele folosite, totul în Bucuresti sau Câmpina, aproape de casă, într-o clinică nouă ultramodernă!

Ia legatura cu noi
tkjXyHs7 1663074060
tkjXyHs7 1663074060

Introducere în Implantul Dentar

Implantul dentar este o procedură chirurgicală complexă folosită pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă. Acesta implică inserarea unui dispozitiv de titaniu – implantul propriu-zis – în osul maxilar sau mandibular, care va funcționa ca o ancoră pentru montarea unei coroane dentare artificiale. Această tehnică oferă o alternativă durabilă și estetică la protezele dentare tradiționale și punțile dentare, deoarece nu necesită în mod specific slefuirea sau deteriorarea dinților sănătoși în vecinătatea zonei în care vor fi montate.

Înainte de a se efectua procedura de implant dentar, este necesară o evaluare completă a sănătății orale a pacientului. Aceasta include examinarea atentă a dinților și a gingiilor, precum și realizarea unor radiografii pentru a evalua calitatea și densitatea oaselor maxilare sau mandibulare. De asemenea, se iau în considerare și factori precum starea generală de sănătate a pacientului și eventualele afecțiuni medicale care ar putea influența succesul procedurii de implant dentar.

În timpul procedurii de implant dentar, se folosește anestezia locală pentru a asigura confortul pacientului. Chirurgul dentar va face o mică incizie în gingie, expunând osul maxilar sau mandibular. Apoi, se va crea un orificiu în os, în care va fi inserat implantul dentar. După inserare, gingia va fi cusută și se va permite osului să se vindece și să se integreze cu implantul timp de câteva luni. Odată ce osul s-a vindecat și implantul s-a integrat cu succes, se va monta o abutment, care va conecta implantul dentar cu coroana dentară artificială. Aceasta va fi realizată pe baza unei amprente precise a zonei respective, pentru a se asigura o potrivire perfectă și o funcționalitate optimă.

Este important de menționat că succesul pe termen lung al unui implant dentar depinde de o igienă orală corespunzătoare și de vizite regulate la dentist pentru a verifica starea implantului și a coroanei dentare. În plus, fumatul și consumul excesiv de alcool pot afecta negativ procesul de vindecare și pot compromite durabilitatea implantului dentar.

În concluzie, implantul dentar este o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă. Această procedură oferă pacienților o alternativă durabilă și estetică la protezele dentare tradiționale, permițându-le să se bucure de un zâmbet frumos și de o funcționalitate optimă a dinților.

Diferite Tipuri de Implant Dentar

Există mai multe tipuri de implant dentar disponibile, iar alegerea celui mai potrivit se face în urma evaluării individuale și a discuțiilor cu medicul specialist. Câteva dintre cele mai frecvente tipuri de implanturi dentare includ:

 1. Implantul dentar endostal: este cel mai comun tip de implant dentar și presupune inserarea implantului direct în osul maxilar sau mandibular. Acesta oferă o stabilitate excelentă și favorizează remodelarea osului în jurul implantului, asigurând o fixare solidă.
 2. Implantul dentar subperiostal: este utilizat atunci când pacientul nu are suficient os alveolar pentru a susține implantul. În acest caz, implantul este plasat sub mucoasa orală, deasupra osului.

Implanturile dentare reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea oferă o alternativă durabilă și estetică la protezele dentare tradiționale și punțile dentare, contribuind la îmbunătățirea funcționalității și aspectului zâmbetului. Înainte de a decide asupra tipului de implant dentar potrivit, este important să se efectueze o evaluare amănunțită a stării generale a sănătății orale și a structurii osoase a maxilarului sau mandibulei. Aceasta include radiografii și scanări CT pentru a determina cantitatea și calitatea osului disponibil pentru implantare.

Procedura de inserare a implantului dentar este realizată de către un medic specialist în implantologie dentară și implică mai multe etape. Prima etapă constă în pregătirea zonei de implantare prin extragerea dintelui afectat sau a rămășițelor acestuia, dacă este cazul. Apoi, se poate aplica o tehnică de augmentare osoasă, în cazul în care există deficiențe ale osului. Urmează etapa de inserare propriu-zisă a implantului, care se realizează sub anestezie locală. Medicul specialist va face o incizie în gingie și va insera implantul în osul maxilar sau mandibular. După aceasta, se va sutura gingia și se va permite osului să se vindece și să se integreze cu implantul într-un proces numit osteointegrare.

După perioada de vindecare, care poate dura câteva luni, se va realiza o reconstrucție protetică a dintelui sau a grupului de dinți lipsă. Aceasta implică realizarea unei coroane dentare sau a unei punți dentare care va fi fixată pe implantul dentar. Este important de menționat că succesul implantului dentar depinde în mare măsură de igiena orală adecvată și de respectarea recomandărilor medicului specialist. O igienă orală riguroasă, inclusiv periajul regulat și utilizarea aței dentare, este esențială pentru menținerea sănătății implantului și a țesuturilor din jurul acestuia.

În concluzie, implanturile dentare reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă. Alegerea tipului potrivit de implant dentar se face în urma evaluării individuale și a discuțiilor cu medicul specialist, iar succesul implantului depinde de igiena orală adecvată și de respectarea recomandărilor medicului.

Te gândeai că poți rezolva totul
într-un singur loc, aproape de casă?

Radiologie și CBCT

Clinicile Prodent Dr. Gruia din Bucuresti si Campina sunt dotate cu cea mai avansată tehnologie de imagistică dentară care reduce riscul de radiație al pacienților și oferă un rezultat clar și sigur, în cel mai scurt timp.

Cabinet Chirurgie/Implantologie

Clinici specializate în implantologie orală, dotată cu cele mai noi tehnologii este recunoscută pentru experiența dată de cele peste 2000 de implanturi.

Laborator Digital Intern

Propriul laborator digital de tehnică dentară, aflat chiar în cadrul clinicii, reprezintă un avantaj extrem de important eficientizând serviciile, în special partea de protetică dentară.

Ia legatura cu noi

ALPHA BIO – Israel

Compania producătoare are o experienţă de 30 de ani în domeniu şi a fost preluată de curând de compania Nobel Biocare. Aceste implanturi dentare sunt recomandate în mod special pacienților la care nu se constată anumite particularităţi deosebite ale stării de sănătate locală şi generală.

MEGAGEN – Korea

Tehnologie de proiectare avansată. Pe suprafața sa sunt încorporate particule nanomicronice de oxid de calciu, astfel, țesutul osos nu ia contact direct cu implantul, ci cu pelicula de oxid de calciu pe care organismul o va percepe ca fiind proprie.

NOBEL BIOCARE – Elveţia

Sunt rezultatul celei mai avansate tehnologii de implantologie orală la momentul actual. Compania Nobel Biocare este liderul mondial in domeniu, cu peste 50 de ani de experienţă. Au o stabilitate excelentă, asigurând osteointegrarea perfectă.

Transformă-ți Zâmbetul în Doar 8 Ore!

În clinicile noastre din Câmpina și București, visul unui zâmbet perfect devine realitate în doar 8 ore. Imaginează-ți cum ar fi să te trezești dimineața, să te uiți în oglindă și să vezi un zâmbet radiant care îți reflectă adevărata personalitate. Nu este doar o promisiune, ci o realitate pe care o putem aduce în viața ta cu ajutorul tehnologiei noastre avansate. Nu lăsa temerile sau nesiguranțele să te împiedice să ai zâmbetul pe care ți-l dorești.

Ia legatura cu noi
colaj
colaj

Prodent Dr. Gruia Clinica din București și Câmpina
implant dentar la standarde internaționale

radiologie

Experiență și profesionalism

Radiologia digitală și Computer Tomograful 3D (CBCT 3D), Imprimantele 3D- ce permit realizarea ghidurilor implantologice digitale și CEREC-sistemul lider mondial de obținere a lucrărilor ceramice directe ne situează în primele 5% clinici la nivel mondial, ca dotări. Astfel, putem obține o calitate deosebită a serviciilor de implantologie și protetică.

Workflow complet digital

Radiologia digitală și Computer Tomograful 3D (CBCT 3D), Imprimantele 3D- ce permit realizarea ghidurilor implantologice digitale și CEREC-sistemul lider mondial de obținere a lucrărilor ceramice directe ne situează în primele 5% clinici la nivel mondial, ca dotări. Astfel, putem obține o calitate deosebită a serviciilor de implantologie și protetică.

DSC07109 2 scaled
Clinica stomatologie implantologie bucuresti

Implant Dentar București

Strada Henri Coandă nr. 31A sector 1
Telefon recepție: 0310.051.742 | 0787.604.200

sYChPxR1 1589627951

Implant Dentar Câmpina

Bd. Carol I, nr. 64, Bl. 17B, Parter
Telefon recepție: 0787.604.200

PRETURI IMPLANT DENTAR

Implant Alfa Bio2500 Ron
Allon6 Megagen AnyRidge5000 Euro
Implant dentar Megagen/buc2750 Ron
Implant BIOTECH Kontact/buc3000 Ron
Implant Nobel Biocare/buc4000 Ron
Implant Straumann/buc5000 Ron
Allon4 Alpha-Bio3000 Euro
Allon4 Megagen AnyRidge4000 Euro
Allon6 Alpha-Bio4000 Euro
Allon4 Nobel/ Straumann Premium5000 Euro
Allon6 Straumann Premium6000 Euro

Avantajele implanturilor dentare

Implanturile dentare oferă numeroase avantaje față de alte opțiuni de înlocuire a dinților lipsă:

 • Aspect estetic: Implanturile dentare arată și se simt ca dinții naturali, conferind astfel un zâmbet frumos și natural.
 • Stabilitate și confort: Datorită integrării implantului în os, implanturile dentare oferă o stabilitate superioară și confort în timpul mestecării și vorbiri.
 • Întreținere ușoară: Implanturile dentare nu necesită îngrijire specială și pot fi întreținute ca și dinții naturali, prin periaj regulat și utilizarea aței dentare.
 • Durabilitate: Cu o îngrijire adecvată, implanturile dentare pot rezista o viață întreagă, în timp ce alte opțiuni de înlocuire pot necesita înlocuire la intervale regulate.

Implanturile dentare sunt o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă. Acestea sunt realizate din titan sau alte materiale biocompatibile, care sunt tolerate de organism și se integrează perfect în osul maxilarului sau mandibulei. Procedura de inserare a implanturilor dentare este una sigură și eficientă, fiind realizată sub anestezie locală și sub supravegherea atentă a unui medic stomatolog specializat.

Un alt avantaj al implanturilor dentare este faptul că acestea pot fi personalizate în funcție de nevoile și preferințele fiecărui pacient. Forma, dimensiunea și culoarea implantului pot fi adaptate pentru a se potrivi perfect cu restul dinților naturali, astfel încât rezultatul final să fie unul armonios și estetic.

Pe lângă aspectul estetic, implanturile dentare oferă și o funcționalitate excelentă. Datorită stabilității lor superioare, pacienții pot mânca și vorbi fără nicio restricție sau disconfort. De asemenea, implanturile dentare nu afectează dinții învecinați, spre deosebire de alte opțiuni de înlocuire, cum ar fi punțile dentare sau protezele dentare.

În ceea ce privește întreținerea, implanturile dentare nu necesită proceduri speciale sau produse de curățare costisitoare. Acestea pot fi îngrijite la fel ca și dinții naturali, prin periaj regulat, utilizarea aței dentare și vizite regulate la medicul stomatolog pentru controale și igienizare profesională.

Un alt aspect important de menționat este durabilitatea implanturilor dentare. Cu o îngrijire adecvată și respectarea recomandărilor medicului stomatolog, implanturile dentare pot rezista o viață întreagă. Aceasta înseamnă că pacienții nu trebuie să se îngrijoreze în privința înlocuirii sau refacerii dinților în viitor, ceea ce poate fi un beneficiu semnificativ atât din punct de vedere financiar, cât și al confortului și stării generale de bine.

Care este rolul implantului dentar?

Implantul dentar îndeplinește un rol esențial în restaurarea armonioasă a funcționalității orale și a esteticii zâmbetului. Acesta asigură ancorarea coroanei dentare artificiale, înlocuind eficient rădăcina dintelui natural. În plus, implantul stimulează creșterea osului în jurul său, prevenind astfel atrofia osoasă caracteristică în absența unui dinte.

Pe lângă beneficiile funcționale și estetice, implantul dentar oferă și o serie de avantaje în ceea ce privește sănătatea orală. Prin înlocuirea unui dinte lipsă cu un implant, se previne deplasarea celorlalte dinți în spațiul rămas gol, menținând astfel alinierea corectă a acestora. De asemenea, implantul dentar nu necesită slefuirea dinților vecini, așa cum se întâmplă în cazul punților dentare tradiționale, ceea ce păstrează integritatea structurii dentare.

Îngrijirea unui implant dentar este similară celei a dinților naturali. Este important să se realizeze o igienă orală riguroasă, prin periajul regulat al dinților și folosirea aței dentare. De asemenea, este recomandat să se evite obiceiurile nesănătoase, cum ar fi fumatul și consumul excesiv de alcool, deoarece acestea pot afecta procesul de vindecare și longevitatea implantului.

În concluzie, implantul dentar reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă. Prin restaurarea funcționalității și esteticii zâmbetului, acesta contribuie la îmbunătățirea calității vieții pacientului. Cu o îngrijire corespunzătoare și vizite regulate la medicul dentist, un implant dentar poate dura o viață întreagă.

Procedura și etapele implantului dentar

Procedura de implant dentar implică mai multe etape și necesita un plan personalizat în funcție de nevoile și condiția orală a fiecărui pacient.

În prima etapă, medicul stomatolog va evalua starea orală a pacientului, va discuta despre opțiuni și va efectua investigații suplimentare, cum ar fi radiografiile dentare și CT-ul dentar, pentru a obține o imagine completă a structurii osoase și a structurilor învecinate.

Etapa următoare presupune inserarea implantului în osul maxilar sau mandibular, sub anestezie locală sau sedare. După aceea, este necesară o perioadă de vindecare pentru ca osul să se integreze în jurul implantului.

O dată ce osul s-a unit cu implantul, urmează etapa de restaurare, care implică montarea unei coroane dentare artificiale personalizate pe implant. Aceasta poate fi realizată din diverse materiale rezistente și estetice, pentru a se potrivi cât mai bine în gura pacientului.

Pe durata întregului proces, medicul stomatolog va supraveghea pacientul și va oferi îndrumări privind igiena orală și îngrijirea implantului. Este esențial ca pacientul să respecte aceste instrucțiuni pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a menține sănătatea orală în timp.

Contraindicații implant dentar

Deși implanturile dentare sunt o soluție eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă, nu toți pacienții sunt candidați eligibili pentru această procedură. Câteva contraindicații comune includ:

 • Probleme de sănătate generală, cum ar fi diabetul sau bolile cardiovasculare, care pot afecta procesul de vindecare
 • Infecții orale active sau parodontită avansată
 • Insuficiență osoasă gravă sau rezorbție osoasă avansată
 • Fumătorii sau cei care consumă alcool în exces

Pentru a determina dacă implantul dentar reprezintă o opțiune potrivită în cazul dumneavoastră, este necesară o examinare amănunțită și o discuție cu medicul stomatolog. În funcție de starea orală și de factorii individuali, acesta va putea oferi recomandări personalizate și alternative adecvate.

Întrebări frecvente despre implantul dentar

Există câteva întrebări comune legate de implanturile dentare, iar răspunsurile pot oferi mai multe informații și clarificări pentru pacienți:

 1. Cât de dureros este procesul de implant dentar? Procedura de implant dentar efectuata de echipa Prodent Dr. Gruia din Bucuresti sau Campina este de obicei sub anestezie locală sau sedare, astfel încât pacientul să nu simtă nicio durere în timpul intervenției. Uneori, pot apărea ușoare disconfort și inflamație în perioada postoperatorie, care pot fi ameliorate cu medicamente prescrise și îngrijire adecvată.
 2. Cât timp durează vindecarea după inserarea implantului dentar? Perioada de vindecare variază de la pacient la pacient, dar în general, poate dura între 2 și 6 luni. Este important ca pacientul să respecte instrucțiunile medicului stomatolog și să aibă grijă de zona operată pentru a asigura o vindecare adecvată și integrarea osului cu implantul.
 3. Implanturile dentare pot fi respinse de organism? Deși este rar, există posibilitatea ca organismul să respingă implantul dentar. Aceasta se numește eșec de osteointegrare și poate fi cauzată de diferiți factori, cum ar fi infecții, fumatul sau boli sistemice. În aceste cazuri, medicul stomatolog va lua măsurile necesare pentru a remedia situația și a asigura succesul implantului.

În concluzie, implantul dentar reprezintă o opțiune modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă și restabilirea funcționalității și esteticii zâmbetului. La clinicile Prodent Dr. Gruia din Bucuresti si Campina, ne străduim să ofere servicii stomatologice de cea mai înaltă calitate, utilizând tehnici și tehnologii avansate pentru a asigura rezultate durabile și satisfacția pacienților noștri. Dacă sunteți interesat de implantul dentar sau aveți întrebări suplimentare, nu ezitați să ne contactați pentru o consultație personalizată.

Programează-te la un consult și află care este cea mai bună soluție de tratament pentru tine!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.