Etape Implant Dentar

gZzPkNBO 1609834633

Tratamentul de implantologie orală este expresia evoluției spectaculoase a medicinei dentare. Fiind vorba despre o procedură complexă și de durată, este important pentru tine, ca pacient, să cunoști exact etapele acestui tip de tratament modern.

1. Prima consultație

Prima consultație este momentul în care medicul ia cunoștință de:

  • ceea ce te deranjează (dureri, dinți afectați sau lipsă, aspect neplăcut al zâmbetului);
  • care este modul în care dorești să arate zâmbetul tău, ce nevoi și așteptări ai;
  • conduita de igienă orală, în condițiile in care o conduită foarte bună este indispensabilă pentru succesul și stabilizarea rezultatelor.

2. Efectuarea analizelor și investigațiilor necesare

Este momentul în care tu efectuezi analizele indicate, iar medicul analizează cazul tău clinic, studiind istoricul tău medical, rezultatele analizelor, în paralel cu realizarea unui plan de tratament. Este o etapă importantă, care determină siguranța și eficiența tratamentului de implantologie!

Cele mai multe tratamente de implantologie eșuează din cauza eludării acestei etape. Ignorarea afecțiunilor generale care contraindică acest tratament avansat, poate duce la insuccesul său.

Ne-efectuarea unei tomografii computerizate performante, pentru stabilirea nivelului osos și localizarea structurilor vitale, poate conduce la implanturi inserate într-o cantitate prea mică de os, instabile, sau la probleme pe parcursul intervenției chirurgicale de inserare a implantului.

În clinica Prodent Dr. Gruia beneficiezi de radiografii și tomografii dentare performante, fără să fie nevoie să te deplasezi într-un centru de radiologie.

Realizarea planului de tratament va fi efectuată în mod corect în cadrul acestei etape.

În această etapă se decid măsurile asociate implantării, precum intervenția de sinus-lift sau adiție osoasă.

3. Pregătirea cavității orale pentru implantul dentar

Implantul dentar se inserează doar într-o cavitate orală în stare foarte bună de sănătate. În prealabil, se efectuează igienizarea / detartraj & air-flow  și se instituie o igienă dentară riguroasă, tratamentul cariilor și al infecțiilor dentare.

 4. Etapa chirurgicală – inserarea efectivă a implantului

Această etapă este nedureroasă, grație anesteziei performante.

Intervenția este sigură și rapidă, datorită tehnicilor digitale.

În cadrul clinicilor noastre din Campina sau Bucuresti, fluxul tehnologic este digitalizat, simularea computerizată a inserării implantului fiind efectuată prin prisma tomografiei computerizate și scanării 3 D a danturii.

După inserare, implantul se acoperă cu gingia, pentru menținerea unui mediu steril, propice osteointegrării și evitarea infecțiilor.

5. Scoaterea firelor de sutură

Se efectuează în termen de aproximativ 7-10 zile de la inserarea implantului și se găsește o metodă de protezare provizorie.

6. Etapa de vindecare

Durează între 2 și 6 luni. În această perioadă, implantul dentar se osteointegrează.

Reprezintă etapa-cheie a tratamentului, decisivă pentru succesul acestuia.

Dacă implantul este menajat și se integrează corespunzător în țesutul osos, noua coroană dentară va avea un suport stabil.

7. Etapa protetică – descoperirea implantului și poziționarea bontului protetic

În 2-6 luni de la implantare, se descoperă implantul dentar și se poziționează bontul protetic, cu funcția de a conecta coroana dentară de implant.

Se iau amprentele digitale si se realizează coroana dentară sau puntea definitivă.

Specialiștii noștri realizează coroanele dentare prin tehnologii avansate și foarte precise, cu rezultate funcționale și estetice deosebite.

8. Cimentarea coroanei dentare definitive

Coroana dentară este proiectată și realizată prin tehnici digitale, CAD-CAM, asigurându-se o potrivire optimă cu ceilalți dinți și cu fizionomia pacientului.

Timpul total aferent unui tratament de implantologie orală este de 2-6 luni. Succesul său este asigurat de expertiza medicilor, de respectarea etapelor de tratament, de calitatea materialelor și de tehnologiile utilizate.

Clinica Prodent Dr. Gruia-

  tratamente de implantologie digitală precise și eficiente!

Pentru un zâmbet sănătos și strălucitor!

Programeaza-te acum la o consultatie !

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Programează-te online
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Powered by
pop up website implant dentar copy