Cat Persista Durerea dupa Implant Dentar?

Cat Persista Durerea dupa Implant Dentar?

Implantul dentar reprezintă cel mai bun tratament pentru înlocuirea dintelui lipsă, și totodată este soluția cea mai estetică și de durată pentru redarea zâmbetului natural.
Utilizarea lor în tratamentul edentației totale și parțiale a devenit o modalitate integrală de tratament în stomatologia modernă.

Implanturile dentare au o serie de avantaje față de proteza parțială fixă ​​convențională. Însă majoritatea pacienților care au nevoie de implanturi dentare sunt îngrijorați de acomodarea cu acestea, întrebându-se dacă operația presupune durere și cât de mult persistă.

Cel mai probabil inserarea unui implant dentar presupune și durere, dar cât durează sau cât de intensă este vom afla în acest articol.

Deși nu există motive de îngrijorare, deoarece există o mulțime de modalități de a face față și de a minimiza acest disconfort.

Durerea de implant dentar este normală după operație? Cât durează?

În timpul procedurii de inserare a implantului dentar, nu ar trebui să existe durere, deoarece procedura în sine se face sub efectul anesteziei locale sau intravenos, în funcție de alegerea pacientului împreună cu medicul specialist.

Cu toate acestea, pe măsură ce efectul anestezicului dispare, cel mai probabil vei începe să simți un anumit disconfort.

Putem spune deci că da, durerea de grad redus ca și intensitate sau disconforturi minore sunt normale după tratament.

În cabinetele dentare moderne și dotate cu echipament de ultimă generație, medicul specialist implantolog folosește cea mai recentă tehnologie și tehnici chirurgicale avansate pentru a se asigura că procedura este minim invazivă și fără durere.

Cu toate acestea, procesul de plasare a unui implant dentar implică încă o intervenție chirurgicală orală minora pentru a crea o deschidere în gingii și maxilar unde poate fi plasat implantul.

În unele situații, pe lângă că veți observa probabil unele dureri sau disconfort, pot fi prezente local umflături, vânătăi și inflamații până la sfârșitul zilei. Unele sângerări sunt, de asemenea, frecvente în primele 24-48 de ore după tratament.

Cum putem reduce disconfortul sau senzația de durere?

Perioada de vindecare până la absența totală a durerii este diferită în funcție de fiecare pacient în parte și influențată de tipul și numărul de implante alese, precum și de complexitatea procedurii în sine.

Cu cât pacientul respectă indicațiile postoperatorii mai conștiincios, cu atât sunt mai mari șansele de a reduce timpul de reabilitare.

La modul general, cavitatea bucală va reveni la normal în aproximativ 1-2 săptămâni după operația de inserare a implantului dentar.

În acest moment, nu ar trebui să mai simți durere, vei putea reveni la dieta normală și o să poți desfășura activități intense, cum ar fi exercițiile fizice.

Referitor la reducerea senzației de durere, urmați instrucțiunile date de medicul implantolog privind medicația antiinflamatorie, asigurați-vă că vă modificați dieta și activitățile în mod corespunzător câteva zile și acordați cavității bucale suficient timp pentru a se vindeca.

Diverse complicații și probleme care pot fi întâlnite în timpul intervenției chirurgicale și postoperator.

Rata de succes a implanturilor dentare este de 98%, cu durata de viață pe termen lung.

Dar, în cazuri rare, pot apărea complicații care pot duce la eșecul unui implant.

Atenție la aceste 7 cele mai frecvente complicații ale implanturilor dentare.

Probabil cea mai frecventă complicație este un implant care s-a desprins (mobilizat).

Există o serie de cauze posibile pentru aceasta.

În unele cazuri, osul maxilarului nu este suficient de puternic (dens) pentru a reține implantul, poate din cauza pierderii osoase sau din cauza îmbătrânirii.

Alți factori care pot contribui la un implant detașat pot fi: fumatul, bolile gingiilor și igiena orală deficitară.

Dacă implantul dumneavoastră s-a desprins (mobilizat), contactați imediat medicul dvs. stomatolog.

  • Infecţie. O altă complicație comună a implanturilor dentare este infecția.

Locul implantului poate deveni inflamat și infectat, provocând durere și chiar febră. Infecțiile tind să apară la scurt timp după operația de implant.

Asigurați-vă că urmați instrucțiunile postoperatorii ale chirurgului implantolog cu privire la menținerea zonei curate și contactați-l imediat dacă observați semne de infecție.

  • Sângerare. În unele cazuri, un implant va duce la sângerare cronică.

Când sângerarea nu se oprește in 24-48 de ore, poate provoca tot felul de probleme, de la tulburări de stomac până la anemie.

În cele mai multe cazuri, sângerarea poate fi oprită cu intervenția medicului, menținând implantul pe loc.

  • Leziuni ale nervilor. În unele cazuri, implantul dentar este plasat prea aproape de un nerv, provocând leziuni partiale sau totale.

Semnele de afectare a nervilor includ amorțeală sau furnicături în limbă, gingii, buze sau față.

Îndepărtarea sau desfiletarea implantului poate corecta problema, dar este posibil ca afectarea nervilor să devină permanentă.

Medicul specialist va explica în prealabil toate riscurile posibile ale procedurii, inclusiv riscul de afectare a nervilor dacă e cazul.

  • Infectarea cavitatii sinusale. În cazuri rare, un implant în maxilarul superior poate ieși în cavitatea sinusală.

Acest lucru poate provoca durere și alte complicații la nivelul sinusurilor, precum și o creștere a șanselor de eșec al implantului.

  • Reacție alergică. Majoritatea implanturilor sunt realizate din aliaj de titan. Chiar dacă se întâmplă extrem de rar, unii pacienți pot avea o alergie necunoscută la titan sau la un alt metal.

Semnele unei reacții alergice includ modificarea gustului, furnicături, inflamație sau umflarea zonei unde a fost inserat implantul dentar.

Dacă aveți o alergie la aliajul de titan, există materiale alternative care pot fi folosite. Implantul dumneavoastră va trebui pur și simplu înlocuit.

SEMNELE DE AVERTIZARE ALE COMPLICAȚIILOR DE IMPLANT DENTAR

Indiferent dacă complicația dvs. de implant dentar este în stadiu incipient sau târziu, este posibil să observați o parte din următoarele semne de avertizare:

Complicații în stadiu incipient

  • Infecţie
  • Hematoame
  • Sângerare (peste 48 de ore)
  • Desprinderea gingiei din jurul implantului (Dehiscența lamboului)
  • Tulburări senzoriale (furnicaturi, amorteala etc.)

Complicații tardive

  • Sinuzita maxilară
  • Fracturi mandibulare
  • Osteointegrare eșuată
  • Defecte osoase
  • Infectie in jurul implantului

Cum ne putem recupera mai ușor după operația de implant dentar?

Este foarte important să practicați obiceiuri adecvate de igienă orală înainte, în timpul și după obținerea implanturilor dentare pentru rezultate sănătoase și vindecare optimă.

Dacă nu se acordă îngrijire adecvată, există șanse de acumulare de placă bacteriană în jurul implantului dentar, provocând sângerarea gingiilor, boli ale gingiilor, pierderi osoase, infecții și alte probleme dentare care pot limita procesul de vindecare.

Deși perioada de vindecare poate varia de la persoană la persoană în funcție de numărul de implanturi plasate, calitatea osului maxilar, complexitatea procedurii și toleranța la durere, sunt câteva sfaturi de care trebuie să ținem cont pentru o vindecare rapidă după operația de implanturi dentare.

Menajati plaga/locul implantarii

Menajati plaga/locul implantarii, nu dati cu limba, nu clatiti energic si evitati alimentele solide in acea zona,nu muscati pe bonturi cel putin in primele 10 zile, pana la indepartarea firelor.

Periaj zilnic

Periati zilnic si usor dintii ceilalti cu miscari fine de la gingie spre dinte si clatiti usor cu Apa de gura, din a doua zi dupa operatie timp de 10 zile postoperator.

Continuati medicatia

După operația de implant, medicul stomatolog vă va prescrie analgezice, chiar și antibiotice dacă e cazul, pentru a depăși durerea și infecția în timpul recuperării. Medicamentele ajută la suportarea durerii și la prevenirea inflamațiilor care pot provoca complicații ulterioare.

Ai grijă ce mănânci

  • Consumul de alimente moi și hidratarea cu lichide timp de câteva zile este o modalitate bună de a elimina tensiunea din zona implantului.
  • Consumul de alimente moi, cum ar fi supa și iaurtul, pot ajuta la evitarea exercitării forței masticatorii.
  • Evitați contactul direct al alimentelor extrem de reci și fierbinți cu locul implantului.
  • De asemenea, încercați să evitați alimentele greu de mestecat, cum ar fi bomboanele tari și nucile.

Odihnește-te mult

  • Înainte de a reveni la rutina normală după operație, odihnește-te câteva zile.
  • Odihna suficientă ajută la recuperarea rapidă și evită exercițiile fizice solicitante, precum ridicarea de greutăți, alergarea etc..

Compresă rece

După operația de implant, este normal să aveți umflături. Pentru a reduce umflarea și a ajuta vindecarea, se aplică o compresă rece cu gheață peste zona umflată. Se pune peste obraz, unde este locul inciziei 15 minute, apoi pauză pentru încă 15 minute, apoi se repetă procesul.

Reduceți fumatul

Atât tutunul de mestecat, cât și fumatul reduc fluxul de sânge care circulă prin maxilar și încetinesc vindecarea.

Programeaza-te acum pentru o consultatie si vino sa construim impreuna planul tau complet de tratament !

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Programează-te online
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Powered by
pop up website implant dentar copy