Primul pas catre un zambet frumos si sanatos este o consultatie, contactati-ne, impreuna vom gasi cea mai buna solutie!

  • Echipă multidisciplinară de medici stomatologi specialiști
  • Cel mai nou tip de aparat dentar ICONIX
  • Stomatologie digitală si radiologie performantă
  • Dosar ortodontic complet
  • Ortodontia este ramura medicinei dentare care se ocupa cu corectarea anomaliilor dento-maxilare.
  • Anomaliile dinților pot fi corectate. Medicul specialist în ortodonție, cunoscut și ca medic ortodont, este cel care se ocupă cu diagnosticarea, prevenția și tratarea anomaliilor dento-faciale.
  • Timpul de purtare a aparatului dentar variază în funcție de problema cu care se confruntă pacientul.
prodentdrgruia.ro

Cine poate purta aparat dentar?

Aparatul dentar poate fi purtat de copii si adulti, in egala masura.

Astazi, tratamentul ortodontic constituie o optiune viabila pentru orice persoana atata timp cat parodontiul (osul si gingia) este sanatos.

Tratamentele ortodontice la varsta adulta sunt extrem de eficiente, cu singura mentiune ca procesul dureaza ceva mai mult decat la copii, pentru ca maxilarele sunt complet maturizate la aceasta varsta.

Cum iti dai seama ca ai nevoie de aparat dentar?

Faceti o programare la medicul ortodont daca observati una dintre problemele de mai jos:

  • Dinti strambi, distantati sau, dimpotriva, inghesuiti
  • Dintii definitivi au erupt in afara arcadei dentare sau nu au erupt deloc (dinti inclusi)
  • Muscatura (modul in care dintii de sus se imbina cu cei de jos) anormala.

Exista mai multe tipuri de muscatura (ocluzie) gresita:

  • muscatura deschisa (intre dintii superiori si cei inferiori ramane un spatiu atunci cand gura este inchisa);
  • muscatura inchisa (dintii frontali superiori si inferiori nu se ating);
  • muscatura inversa (mandibula este iesita in fata, dintii inferiori ii acopera pe cei superiori);
  • muscatura adanca (dintii superiori ii acopera mai mult de jumatate pe cei inferiori).

Beneficiile Aparatelor Dentare

Beneficiul cel mai important al aparatelor ortodontice este o muscatura corecta, adica o mai mica expunere la formarea cariilor, a fracturilor dentare si a problemelor parodontale.

Dar nici rezultatele estetice nu sunt de neglijat, mai ales ca sunt vizibile la scurta vreme după inceperea tratamentului, vei observa încă din primele săptămâni impactul pe care acesta îl are asupra aspectului general al feței, redându-i simetria și estetica.

Purtarea aparatelor ortodontice poate previ si trata inclusiv unele probleme articulare.

Tipuri de aparate dentare

Aparat dentar fix

Cu bracketi metalici, cele mai populare, foarte eficiente si cu preturi mai

prodentdrgruia.ro
prodentdrgruia.ro

Aparat dentar Iconix Aesthetic

Aparatul ofera o estetica superioara, eficienta crescuta si confort deosebit pentru pacient.

Aparatul dentar Iconix Aesthetic nu rezolva doar problemele de estetica a zambetului, ci si pe cele care tin de ocluzie, datorita sistemului special de prindere si de tensionare, care ofera confort pe durata purtarii, dar si eficienta.

Aplicarea sa se face la fel ca in cazului unui aparat dentar fix cu bracketi metalici, timpul de purtare este similar, decis de specialistul ortodont in functie de problemele care trebuie tratate, iar controlul si monitorizarea se vor realiza lunar, pana la finalul tratamentului.

Aparatul dentar Iconix Aesthetic va ofera confortul si increderea de care aveti nevoie pe intreaga durata a tratamentului si rezultatele spectaculoase pe care vi le doriti la finalul acestuia.

Aparat dentar invizibil

Invizibil, eficient, individualizat (mai multe seturi de gutiere transparente adaptate fiecarei faze a tratamentului, in functie de schimbarile aparute la nivelul dintilor si maxilarelor).

prodentdrgruia.ro

Etapele tratamentului

1. Consultația inițială (15 minute).

Stabilim diagnosticul inițial și necesitatea investigațiilor adiționale (imagistice: radiografii dentare și fotografii dentare);

2. Consultația de diagnostic și stabilirea planului de tratament (30 minute)

Discutăm pe baza radiografiilor și fotografiilor în vederea stabilirii diagnosticului final.

Stabilim necesitatea altor consultații multidisciplinare (endodonțiestomatologie generalachirurgie maxilo-facială).

Pe baza tuturor informațiilor de mai sus, stabilim planul final de tratament, cu diferitele variante existente, tipurile de aparate dentare care ar fi benefice în funcție de fiecare situație în parte, îți comunicăm prețul tratamentului ortodontic și formele de plată aferente.

In urma acestei consultații, ai toate informațiile necesare, astfel încât poți să decizi când dorești să începi tratamentul și care este varianta pe care o preferi.

În cazul în care mai ai întrebări, ne poți suna sau ne poți scrie oricând și îți vom răspunde cu drag.

Este important să știi că dosarul ortodontic este valabil aproximativ 6 luni, după care procesul trebuie reluat, din cauza faptului că în acest interval de timp pot apărea modificări care influențează planul de tratament.

3. Începerea tratamentului (60 minute)

Începerea tratamentului constă în montarea propriu-zisă a aparatului dentar pentru îndreptarea dinților, fixarea bracketsilor și a sârmelor și începerea activării acestora;

În această ședință, îți vom oferi toate indicațiile referitoare la igiena dentară, la periajul dinților și restricțiile alimentare;

4. Perioada tratamentului (10-15 minute)

Frecvența consultațiilor este între 4-6 săptămâni, în cadrul acestora activăm (strângem) sau schimbăm sârmele.

De asemenea, la fiecare consultație se verifică corectitudinea efectuării igienei și se mai dau indicații în cazul în care sunt probleme;

În plus, deoarece sunt persoane la care se formează mai ușor tartrul, dacă este necesar, se efectuează igienizare și detartraj.

Durata fiecărei consultații este de 10-15 minute (la care se adaugă 45 minute pentru igienizare sau detartraj, când este necesar)

5. Terminarea tratamentului (10-15 minute)

Atunci când tratamentul este finalizat, se ia o amprenta digitala (superioară și inferioară) pentru pregătirea contenției fixe si/sau mobile, se va monta în spatele dinților inferiori de la canin la canin o sarmulita, rolul ei este de a tine dinti fixi in pozitie.

Se da jos aparatul ortodontic și se ia o amprentă pentru o gutieră de noapte. Vei simți sârmulița doar câteva zile, ulterior nu vei mai realiza că le porți.

După 2-3 zile, gutiera este gata, o vei lua acasă și o vei purta în fiecare noapte.

Copiii o poartă până la vârsta de 20-21 de ani, până la evaluarea finală și eventuala extracție a molarilor de minte, iar adulții o poartă toată viața.

De asemenea, la finalul tratamentului, putem efectua albire dentară, dacă îți dorești și este necesar.

6. Controale periodice la 6 luni

După ce ai terminat tratamentul, am montat sârmele de contenție și ți-am dat gutiera pentru acasă, pe care o porți în fiecare noapte, trebuie să vii la un control de rutină la 6 luni, doar pentru a ne asigura că totul decurge bine.

În cazul în care în intervalul de timp dintre 2 controale se întâmplă ceva (se desprinde sârmulița de contenție, se rupe/deteriorează gutiera), este obligatoriu să vii cât mai repede posibil pentru repararea lor.

Altfel, există riscul ca dinții să revină la poziția inițială, caz în care trebuie reluat tratamentul, mai mult sau mai puțin complicat, în funcție de cât timp s-a pierdut.

Deoarece dinții se pot mișca și îndrepta toată viața, în momentul în care au fost îndreptați, dar nu ai ținut cont de indicațiile post tratament, tot așa de bine pot să revină la poziția inițială.

La adulți sârmulița de contenție și gutiera se poartă toată viața.

La copii sârmulița de contenție va fi purtată până când se definitivează creșterea și sunt evaluați molarii de minte, adică până în jurul vârstei de 20-21 de ani.

Programeaza-te la un consult ortodontic intr-unul din cabinetele stomatologice Prodent si afla care sunt pasii obtinerii zambetului la care ai visat dintotdeauna!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.