APARAT DENTAR INVIZIBIL JUST

Beneficiile folosirii aparatelor dentare JUST invizibile pentru îndreptarea dinților.

Citiți articolul pentru a afla despre beneficiile utilizării aparatelor dentare invizibile pentru a obține un zâmbet perfect.

Introducere:

Dinții aliniați corect pot îmbunătăți semnificativ încrederea și stima de sine. Cu toate acestea, mulți oameni sunt reticenți să se supună tratamentului ortodontic tradițional din cauza disconfortului și aspectului inestetic al aparatelor dentare metalice.

Din fericire, cu avansarea tehnologiei dentare, există acum o modalitate mai discretă de a îndrepta dinții cu aparatul dentar invizibil.

În acest articol, vom explora beneficiile utilizării aparatelor dentare invizibile pentru obținerea unui zâmbet perfect.

Cuprins:

Ce sunt aparatele dentare invizibile JUST?

Aparatele dentare invizibile, cunoscute și sub denumirea de aliniatoare transparente, sunt un tip de tratament ortodontic care utilizează plăcuțe din plastic transparent pentru a muta treptat dinții în poziția corectă.

Spre deosebire de aparatele dentare metalice tradiționale, aparatele dentare invizibile sunt practic invizibile și pot fi îndepărtate pentru a mânca, a se peria și a folosi ata dentară.

Cum funcționează aparatele dentare invizibile JUST?

Aparatele dentare invizibile funcționează prin aplicarea unei presiuni ușoare asupra dinților pentru a-i muta treptat în poziția corectă. Fiecare set de aliniatoare transparente este personalizat pentru a se potrivi perfect dinților și este purtat pentru o perioadă specifică de timp înainte de a fi înlocuit cu următorul set din serie. Acest proces continuă până când dinții sunt aliniați corect.=

Tipuri de aparate dentare invizibile.

Există mai multe tipuri de aparate dentare invizibile disponibile, inclusiv Invisalign și alte branduri. Fiecare tip de aparat dentar invizibil are propriile sale caracteristici și beneficii. În general, aparatul dentar invizibil este potrivit pentru persoanele care au dinții ușor încovoiați sau spații mici între dinți și care doresc o alternativă mai estetică la aparatul dentar metalic.

Beneficiile aparatelor dentare invizibile JUST.

Aparatele dentare invizibile oferă numeroase beneficii față de aparatele dentare tradiționale, inclusiv:

 • Estetică: Aparatele dentare invizibile sunt practic invizibile și nu atrag atenția asupra dinților în timpul tratamentului.
 • Confort: Aliniatoarele transparente sunt fabricate dintr-un material moale și flexibil care se adaptează confortabil la forma dinților și a gingiilor.
 • Removabilitate: Aliniatoarele transparente pot fi îndepărtate pentru a mânca, a se peria și a folosi ata dentară, ceea ce facilitează menținerea unei igiene dentare adecvate.
 • Timpul de tratament: Aparatele dentare invizibile pot reduce durata totală a tratamentului comparativ cu aparatele dentare tradiționale, în funcție de complexitatea cazului.
 • Predictibilitate: În timpul tratamentului cu aparatul dentar invizibil, se poate folosi software-ul de planificare a tratamentului pentru a prezice rezultatele finale și pentru a monitoriza progresul în timpul tratamentului.

Riscuri și limitări ale aparatelor dentare invizibile JUST.

Ca orice tratament ortodontic, aparatele dentare invizibile pot avea și riscuri și limitări, inclusiv:

 • Disconfort: În primele zile după începerea tratamentului, este posibil să simțiți un disconfort ușor până când vă obișnuiți cu aliniatoarele transparente.
 • Disciplina: Folosirea regulată a aliniatoarelor transparente este importantă pentru obținerea rezultatelor dorite și poate necesita o anumită disciplină pentru a nu uita să purtați aliniatoarele.
 • Limitări: Aparatele dentare invizibile pot fi mai puțin eficiente pentru cazurile complexe de ortodontie și pot fi mai costisitoare decât aparatele dentare tradiționale.

Cine este candidatul potrivit pentru aparate dentare invizibile JUST.

Aparatele dentare invizibile sunt potrivite pentru majoritatea oamenilor care doresc să-și îndrepte dinții, cu excepția cazurilor foarte complexe de ortodontie.

În general, candidații buni pentru aparate dentare invizibile includ persoanele cu dinții ușor încovoiați sau spații mici între dinți și care doresc o alternativă mai estetică la aparatul dentar metalic.

Cum se îngrijesc aparatele dentare invizibile JUST.

Este important să îngrijiți corespunzător aliniatoarele transparente pentru a le menține în stare bună de funcționare și pentru a evita probleme dentare suplimentare.

Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea aparatelor dentare invizibile:

 • Periați și utilizați ata dentară în mod regulat: Este important să continuați să vă periați dinții și să folosiți ata dentară zilnic, chiar și atunci când purtați aliniatoarele transparente.
 • Evitați alimentele tari și lipicioase: Alimentele tari sau lipicioase pot deteriora sau rupe aliniatoarele transparente.
 • Evitați să consumați alimente precum nucile, carnea tare și caramelul.
 • Curățați aliniatoarele: Înainte de a le pune înapoi în gură, curățați aliniatoarele cu o periuță de dinți moale și apă călduță.
 • Nu dormiți cu aliniatoarele: Acestea trebuie îndepărtate în timpul somnului pentru a preveni deteriorarea și pentru a permite gingiilor să respire.
 • Înlocuiți gutierele conform recomandărilor medicului dentist: Este important ca acestea sa fie inlocuite  la fiecare două săptămâni sau conform recomandărilor medicului dentist.

Costul aparatelor dentare invizibile JUST.

Costul aparatelor dentare invizibile poate varia în funcție de complexitatea cazului și de furnizorul ales. În general, costul aparaturii dentare invizibile poate fi mai mare decât cel al aparatelor dentare tradiționale. La clinicile Prodent Dr. Gruia, poti beneficia si de plata in rate!

Aparate dentare invizibile vs. Aparate dentare tradiționale.

Comparativ cu aparatele dentare tradiționale, aparatele dentare invizibile oferă o alternativă mai estetică și mai confortabilă pentru îndreptarea dinților. Cu toate acestea, aparatele dentare tradiționale pot fi mai eficiente pentru cazurile mai complexe de ortodontie și pot fi mai accesibile din punct de vedere financiar.

Întrebări frecvente.

 • Sunt aparatele dentare invizibile dureroase?

În primele zile după începerea tratamentului, este posibil să simțiți un disconfort ușor până când vă obișnuiți cu gutierele transparente, dar nu ar trebui să fie dureros.

 • Cât timp trebuie să port aliniatoarele transparente?

Timpul de purtare a aliniatoarelor transparente depinde de complexitatea cazului și de recomandările medicului dentist.

 • Pot fi aliniatoarele transparente îndepărtate pentru a mânca?

Da, aliniatoarele transparente pot fi îndepărtate pentru a mânca, a se peria și a folosi ata dentară.

 • Pot fi gutierele transparente utilizate pentru cazurile foarte complexe de ortodontie?

Gutierele  transparente pot fi mai puțin eficiente pentru cazurile foarte complexe de ortodontie și poate fi necesară utilizarea aparatelor dentare tradiționale.

 • Care sunt beneficiile aparatelor dentare invizibile față de cele tradiționale?

Aparatele dentare invizibile sunt mai estetice, mai confortabile, mai ușor de îngrijit și mai rapide în unele cazuri.

 • Care este durata totală a tratamentului cu aparatul dentar invizibil?

Durata totală a tratamentului cu aparatul dentar invizibil depinde de complexitatea cazului și de recomandările medicului dentist.

 • Pot fi aparatul dentar invizibil și aparatul dentar tradițional combinate în același tratament?

Da, în unele cazuri, aparatul dentar invizibil și aparatul dentar tradițional pot fi combinate pentru a obține cele mai bune rezultate.

 • Care sunt riscurile utilizării aparatelor dentare invizibile?

Ca orice tratament ortodontic, există riscuri și limitări, inclusiv disconfort, disciplină și limitări în ceea ce privește complexitatea cazului.

 • Cât costă aparatul dentar invizibil JUST?

Costul aparatului dentar invizibil poate varia în funcție de complexitatea cazului și de furnizorul ales.

Concluzie

Aparatele dentare invizibile JUST reprezintă o alternativă estetică și confortabilă la aparatele dentare tradiționale pentru îndreptarea dinților.

Cu toate acestea, înainte de a decide să urmați tratamentul cu aparat dentar invizibil, este important să discutați cu medicul dentist și să luați în considerare beneficiile și riscurile implicate. Cu o igienă dentară adecvată și utilizarea corespunzătoare a aparatului dentar invizibil, puteți obține un zâmbet perfect și încrezător.

APARAT dentar invizibil JUST 101100 Euro 900 Euro
APARAT dentar invizibil JUST 151500 Euro
APARAT dentar invizibil JUST 202000 Euro

Servicii Prodent Dr. Gruia

Programează-te la un consult și află care este cea mai bună soluție de tratament pentru tine!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.