Cat Dureaza un Implant Dentar?

60vkCcYO 1653388633

Din punct de vedere tehnic, un Implant dentar reprezintă o structură din titan pur, în formă de șurub, ce ține loc de rădăcină dentară artificială, care, prin intervenție chirurgicală, este plasată în maxilar pentru a susține un dinte sau o punte protetică.

Cu toate acestea, atunci când majoritatea oamenilor folosesc termenul „implanturi dentare”, ei vorbesc despre combinația dintre implant (rădăcina dintelui artificial)și dintele protetic.

Implanturile dentare pot fi o opțiune pentru persoanele care și-au pierdut unul sau mai mulți dinți din cauza bolii parodontale, a unei leziuni sau a unui alt motiv și care preferă să nu poarte proteze dentare mobile.

Tratamentul cu implanturi dentare este ”protector” putem spune, în comparație cu o lucrare clasică de punte fixă, deoarece implanturile dentare elimină necesitatea sacrificării dinților învecinați.

 

Cum este apreciată durata de viață a unui implant dentar?

Majoritatea implantelor își îndeplinesc atribuțiile asemănător cu rădăcinile dinților naturali, chiar și pentru o perioadă de peste 25 ani.

O prognoză mai puțin optimistă este în rândul pacienților cu probleme parodontale sau care prezintă distrucții osoase din diverse motive.

Un aport important în prelungirea vieții implantului este dată de îngrijirea acestora de către pacienți acasă și respectarea indicațiilor primite de la medicul implantolog.

Care sunt etapele intervenției chirurgicale?

Consult/Evaluare inițială – medicul va efectua un control amănunțit a cavității orale a pacientului, vor discuta despre istoricul medical al acestuia și îi va oferi detalii despre ce anume presupune această intervenție chirurgicală.

La final, dacă nu sunt impedimente clare pentru tratamentul cu implante, va recomanda o radiografie de tip CT și analize de sânge.

Interpretarea analizelor și rezultatelor CT – în această etapă medicul specialist implantolog va decide dacă se recomandă sau nu intervenția chirurgicală.

Intervenția chirurgicală de inserare a implantului – operația se realizează într-o singura zi și presupune și ea mai multe etape, începând cu anestezia și terminând cu inserarea implantului, apoi sutura gingiei.

Îndepărtarea firelor – după aproximativ o săptămână de la intervenție, pacientul revine la cabinet pentru un control și îndepărtarea firelor de sutură.

La finalul acestei etape, de regulă, se așteaptă aprox 6 luni pentru o osteointegrare perfectă, iar local să fie vindecat totul complet.

Bontul de vindecare – după perioada de așteptare, pacientul trebuie să revină la cabinet pentru că urmează a-i fi atașat bontul de vindecare.

Coroana dentară – aceasta reprezintă ultima etapă, denumită și etapa protetică, în care medicul specialist stomatolog ia o amprentă peste implant și colaborează cu tehnicianul dentar pentru pentru a realiza viitoarea lucrare protetică.

Tipuri de implanturi dentare

1. Implanturi dentare plasate în os (subperiostale)

Plasat în osul maxilarului, acest tip de implant este cel mai frecvent utilizat pentru procedurile de implant în două etape.

Acesta constă într-un cadru metalic înșurubat în osul maxilar imediat sub ţesutul gingival. Pe măsură ce se recuperează gingia, cadrul metalic se fixează în os.

Plasate în primul rând ca o alternativă la o punte sau o proteză amovibilă, implanturile endostale includ mai multe tipuri de șuruburi: (filetate), tipuri de cilindri (netede) sau tipuri cu lame.

Partea exterioară, (stâlpii) ataşaţi la acest cadru, ies prin gingii. Asemănător implantului intraosos, coroanele dentare se montează pe aceşti stâlpi.

2. Implanturi intraosoase

Acest tip de implante sunt inserate pe cale chirurgicală direct în osul maxilar pentru ca implantul sa aibă stabilitate și să se realizeze osteosinteza.

După vindecarea gingiei, se va insera stâlpul de implantul original, urmând apoi viitoarea lucrare protetică.

Acest tip de implante sunt cel mai des utilizate de medici deoarece au o rată de succes remarcabilă.

Cine poate beneficia de implanturi dentare? Care sunt contraindicațiile acestora?

În fiecare an, tot mai mulți pacienți optează pentru intervenția cu implant dentar.

Această procedură care oferă o bază extrem de stabilă pentru viitoarea lucrare protetică, este o soluție sigură și de lungă durată în rândul persoanelor cu probleme dentare cronice.

Fiecare dintre noi putem fi un bun candidat pentru implant dentar.

Dacă starea de sănătate nu contraindică în mod direct această intervenție, atunci cu siguranță putem lua în considerare acest tratament.

Cu toate acestea, sunt câțiva factori care intervin și care ne arată dacă îndepliniți cerințele pentru tratamentul cu implanturi dentare:

Vârsta
La copii sau adolescenți este nevoie să se aștepte până când creșterea și dezvoltarea cavității orale sunt finalizate și ajung la vârsta adultă.

Sănătate
Dacă sunteți un fumător intens, suferiți de tulburări cronice necontrolate, cum ar fi diabetul, sau ați efectuat tratamente cu radioterapie în zona capului/gâtului, atunci va trebui să discutați cu medicul dumneavoastră implantolog despre posibilitatea de a avea implanturi dentare.

Suficient os
Dacă vă lipsește cantitatea necesară de os pentru susținerea unui implant dentar, atunci este posibil să aveți nevoie de o grefă osoasă sau un implant dentar alternativ.

Dar pentru cel mai bun răspuns, în funcție de situația dvs., trebuie să vă consultați cu medicul dumneavoastră implantolog.

Probabil de multe ori ați auzit spunându-se că implanturile dentare nu sunt o soluție potrivită pentru persoanele în vârstă.

Însă, cercetările au arătat că implanturile dentare funcționează la fel de bine pentru persoanele în vârstă ca și pentru cele tinere.

Osteoporoza este o boală întâlnită mai ales la persoanele cu vârsta înaintată, însă dacă este tratată, nu se exclud categoric intervențiile cu implanturi dentare.

Deci, putem spune: chiar și persoanele de peste 70–80 de ani pot beneficia de tratamente cu implanturi dentare.

Care este rata de succes a implantelor dentare?

Odată cu evoluția continuă a implantologiei, rata de succes a unui implant dentar a crescut considerabil în ultimii ani.

Implanturile dentare poziționate în țesut osos sănătos au o rata de succes de 93 – 95 % dacă sunt precedate de o lucrare protetică excelentă din punct de vedere tehnic și funcțional.

Bineînțeles, există mai multe criterii de care depinde rata de succes a implanturilor cum ar fi:

  • Calitatea și cantitatea osului alveolar în care se face implantarea putem spune că dă startul unei intervenții de succes. Cu cât structura osoasă este mai bună, cu atât rata de fixare și osteointegrare este mai mare.
  • Deși uneori, sunt necesare intervenții chirurgicale de adiție osoasă (pentru creșterea grosimii sau lățimii osului alveolar) acest lucru nu reprezintă un impediment.
  • Polivalența cazului protetic. Cea mai mare rată de succes este dată în primul rând de cazurile relativ simple, în care pacientul are nevoie doar de un implant unidentar de exemplu.
  • Igiena orală, respectarea indicațiilor postoperatorii și vizitele regulate la cabinet. Sunt factori esențiali de respectat, în absența lor, rata de succes scade enorm.
  • Educația și experiența profesională a medicului specialist implantolog. Într-o clinică dotată cu tehnologie de ultimă generație, cu un personal calificat, rata de succes este mai mare.

Care este prețul unui implant dentar?

Prețul acestora, putem spune că este în raport direct cu caracteristicile/calitatea implantului ales.

Întotdeauna este cel mai potrivit să vă consultați cu medicul dvs în privința alegerii unui implant potrivit.

Amânarea tratamentului cu implant dentar sau alegerea unui implant ieftin și mai puțin calitativ, este de multe ori prima alegere în rândul pacienților.

Însă, în cele mai multe cazuri, întârzierea aplicării unui implant dentar poate duce la variate situații neplăcute, precum:

Resorbția osoasă. Acest fapt va atrage după sine un cost suplimentar, deoarece apare nevoia de adiție osoasă pentru a se putea efectua o intervenție de succes

Migrarea dinților din pozițiile lor anatomice

Perturbarea funcționalității aparatului masticator ce va genera la rândul său în timp, dereglări importante ale digestiei

Dezechilibru estetic.

Programeaza acum o vizita in clinica noastra si beneficiaza de expertiza unei echipe de profesionisti in domeniul implantologiei !

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Programează-te online
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Powered by