Fațete dentare E-max – Informații, beneficii și costuri

Ce sunt fațetele dentare E-max?

Fațetele dentare E-max sunt soluții estetice avansate utilizate în stomatologie pentru a îmbunătăți aspectul și funcționalitatea dinților. Acestea sunt învelișuri subțiri, realizate din ceramică de disilicat de litiu, un material cunoscut pentru proprietățile sale estetice și rezistența ridicată la fracturare. Fațetele dentare E-max sunt aplicate pe fața frontală a dinților, pentru a corecta probleme estetice, cum ar fi decolorarea, forma inestetică, spațiile între dinți și dimensiunea inegală a dinților.

Din ce sunt făcute fațetele dentare E-max?

Fațetele dentare E-max sunt realizate din ceramică de disilicat de litiu (eMax), un material de înaltă calitate și durabilitate. Acesta este cunoscut pentru proprietățile sale estetice remarcabile, cum ar fi transluciditatea similară cu a dinților naturali și rezistența ridicată la fracturare. Ceramică de disilicat de litiu este aleasă pentru confecționarea fațetelor dentare E-max datorită rezultatelor estetice superioare și a durabilității pe termen lung pe care le oferă.

Care sunt beneficiile fațetelor dentare E-max?

Fațetele dentare E-max oferă o serie de beneficii semnificative pentru pacienți:

  • Aspect estetic excelent: Fațetele dentare E-max sunt recunoscute pentru rezultatele estetice superioare pe care le oferă. Datorită translucidității și proprietăților luminoase ale ceramicii de disilicat de litiu, fațetele dentare E-max pot reda dinților un aspect natural, radiant și armonios, îmbunătățind considerabil estetica zâmbetului.
  • Rezistență și durabilitate: Ceramica de disilicat de litiu este un material extrem de rezistent la fracturare și uzură. Fațetele dentare E-max sunt capabile să reziste în timp, oferind o soluție estetică durabilă și de înaltă calitate pentru pacienți.
  • Minim invazive: Aplicarea fațetelor dentare E-max necesită o pregătire minimă a dinților naturali, păstrând cât mai mult din structura dentară sănătoasă. Aceasta face ca fațetele E-max să fie o opțiune mai puțin invazivă în comparație cu alte proceduri, cum ar fi coroanele dentare tradiționale.
  • Bună compatibilitate biologică: Ceramică de disilicat de litiu este bine tolerată de țesuturile gingivale și de organism, fiind considerată biocompatibilă. Fațetele dentare E-max nu cauzează reacții alergice sau iritații și sunt potrivite pentru majoritatea pacienților.

Fațetele dentare E-max se pot păta?

Fațetele dentare E-max sunt rezistente la pătare. Ceramică de disilicat de litiu este un material care nu permite acumularea de pete și decolorare în timp. Cu toate acestea, este important să se acorde atenție igienei orale regulate și să se evite consumul excesiv de alimente și băuturi care pot cauza colorare, cum ar fi cafeaua, ceaiul și vinul roșu.

Întrebări frecvente despre fațetele dentare E-max

1. Cât timp durează aplicarea fațetelor dentare E-max?

Procesul de aplicare a fațetelor dentare E-max poate dura de la câteva săptămâni până la câteva luni, în funcție de complexitatea cazului și de necesitatea procedurilor preliminare.

2. Fațetele dentare E-max necesită o pregătire specială a dinților?

Da, în general, fațetele dentare E-max necesită o pregătire minimă a dinților naturali înainte de aplicare. Medicul dentist va evalua și va pregăti dinții pentru a crea un spațiu adecvat pentru aplicarea fațetelor E-max.

3. Pot fi fațetele dentare E-max îndepărtate?

Da, fațetele dentare E-max pot fi îndepărtate de către medicul dentist în cazul în care este necesar. Cu toate acestea, acest proces poate afecta structura dinților naturali, iar fațetele pot necesita înlocuire sau reparare după îndepărtare.

4. Necesită fațetele dentare E-max o îngrijire specială?

Fațetele dentare E-max nu necesită o îngrijire specială. Cu toate acestea, este important să se mențină o igienă orală riguroasă, să se evite obiceiurile nesănătoase, cum ar fi mușcatul unghiilor sau deschiderea ambalajelor cu dinții, și să se efectueze vizite regulate la medicul dentist pentru controale și curățări profesionale.

5. Sunt fațetele dentare E-max dureroase?

Procesul de aplicare a fațetelor dentare E-max se realizează sub anestezie locală, astfel încât pacienții nu simt disconfort sau durere în timpul procedurii. După aplicare, pacienții pot experimenta o sensibilitate ușoară la nivelul dinților, dar aceasta ar trebui să se rezolve în câteva zile.

6. Pot să fumez dacă am fațete dentare E-max?

Se recomandă evitarea fumatului sau a consumului de tutun în general, deoarece aceste obiceiuri pot cauza decolorarea și deteriorarea fațetelor dentare E-max, precum și a dinților naturali.

Servicii Prodent Dr. Gruia

Programează-te la un consult și află care este cea mai bună soluție de tratament pentru tine!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.